Bine Ati Venit in micul meu butic virtual! Nu ezitati să dati click pe Postări mai Vechi din josul paginii! Enjoy your Visiting!

joi, 25 februarie 2010

INVAZIA PINGUINILOR MARTIsoare continua !!!



Descriere: martisoare tip figurine din fimo, modelate manual de mine.

"armata pinguinilor fericiti" "ciupercuta cu soparlita-miriapod" si "elefantica" pot fi purtate ca accesorii de telefon sau ca breloc, de ea dar si de catre el :)

..mai jos puteti vedea descrierile pentru fiecare martisor pinguin si restul, in parte..

martisor din fimo "Horton's Girl"























































Descriere:
martisor tip figurina - "elefantica" - modelata manual din fimo, de mine.
*se poate purta si ca accesoriu pentru telefon sau ca breloc.
*m-am inspirat din draguta animatie "Horton Hears A Who" :)

Traditii - "Vremea Babelor"






























































Descriere:
martisorul - ciupercuta Amanita din fimo, modelata manual, de mine.
Pret: 8 lei.

*soparlita - miriapod cea inteleapta, a sosit si ea un pic "high", adik un pic mai sus pe batrana Amanita, povestind despre Alice in tara Minunilor :)

*soparlita - miriapod este tot un martisor ce povesteste si despre "Legenda Babelor de Primavara".

Calendaristic, astronomic si traditional, martie este luna inceputului de primavara. Acesta reprezenta, in trecut, momentul propice pentru previziuni asupra anului agricol.
Obiceiul a devenit repede si un gen de oracol pentru oameni. Acestia isi alegeau o zi intre primele sapte sau douasprezece zile ale lunii martie, numindu-le „Zilele Babelor".
Acolo unde se aleg ca predictie 12 zile din martie, ele corespund celor 12 luni ale anului. Daca ziua vizata este calduroasa si insorita, astfel va fi si luna corespunzatoare ei.
Copiii, fetele si femeile mai ales isi alegeau una dintre aceste zile, numind-o „baba mea" si o urmareau cu atentie, incercind sa-si prevesteasca viitorul an in functie de aspectul meteorologic al zilei: o „baba" insorita si senina anunta un an bun si linistit.
Dimpotriva, o „baba" mohorita si ploioasa, cu zapada chiar, inseamna un an plin de necazuri si de suparari. In general, in aceasta perioada, vremea este la fel de instabila, precum firea babelor. :)


Inca un pic de traditie, in prag de luna lui Marte

..pentru ca legendele ne fac sa visam, pentru ca din ele am nascut si pentru ca tot cu ele am crescut..

*martisorul din imagine este o brosa din metal imbracata in fimo - intarit la cald. pret: 5 lei.*

O alta frumoasa legenda a Martisorului ne spune cum acest simbol al Primaverii are legatura cu o eclipsa de Soare, cum se leaga de ideea mortii ca etapa a evolutiei si a innoirii si de cea a sacrificiului.

..Odata, Soarele a coborat intr-un sat la hora, si a luat chipul unui fecior. Un zmeu l-a pandit si l-a rapit dintre oameni, inchizandu-l intr-o temnita. Lumea s-a intristat, pasarile nu mai cantau, izvoarele nu mai curgeau, copiii numai radeau. Nimeni nu indraznea, insa, sa il infrunte pe zmeu.
Intr-o zi, un tanar s-a hotarat sa plece sa salveze Soarele. Multi dintre pamanteni l-au condus si i-au dat din puterile lor ca sa il ajute sa il biruie pe zmeu.
Drumul lui a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. In cele din urma, tanarul a gasit castelul zmeului si au inceput lupta. S-au infruntat zile intregi pana cand zmeul a fost doborat. Desi slabit si ranit, tanarul a reusit sa elibereze Soarele, care s-a ridicat pe cer, inveselind lumea.
Viteazul nu a mai ajuns insa sa vada Primavara. Sangele cald din rani i s-a scurs in zapada si, in timp ce aceasta se topea, din pamant au inceput sa rasara flori albe - ghioceii - vestitorii Primaverii.
De atunci, tinerii impletesc doi ciucurasi, unul alb si altul rosu, pe care ii ofera fetelor pe care le iubesc, sau celor apropiati.
Rosul inseamna dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sangelui voinicului, iar albul simbolizeaza sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a Primaverii..

INVAZIA PINGUINILOR MARTIsoare !!!






















Descriere:
martisoare "Armata Pinguinilor Fericiti", modelate manual din fimo, de mine.
*dupa ce trece luna martisorului, se pot purta si ca accesorii de telefon sau ca breloc.
Pret: 8 lei fiecare.

martisoare din fimo "et ils se marierent et eurent beaucoup d'enfants"










































































































Descriere:
martisoare pinguini-cuplu. sunt
modelati manual din fimo.

*ea, tanara Osmossis se va lasa cucerita oare de inimosul si gentilul pinguin? el, Mister Green, ii aduce un ghiocel, frumoasa floare a prieteniei si a Primaverii.

*se pot purta si ca accesorii de telefon sau ca breloc.

(*tabloul din imagine este facut de mine si va aparea in urmatoarele postari, la sectiunea decoratiuni :) ty!)

Pret: 8 lei - fiecare martisor.

martisor "Pinguinul Bucatar"
































































Descriere: martisor "pinguinul bucatar", modelat manual din fimo. are o prajitura din fimo, gatita chiar de el cu lingura lui norocoasa, metalica.
se poate purta si ca accesoriu de telefon sau ca breloc.
Pret: 8 lei.

martisor-pinguin "Are YuO Talking tO mE"
































































Descriere:
martisor pinguin din fimo, lucrat manual de mine. se poate purta si ca accesoriu de telefon sau ca breloc.
Pret: 8 lei fiecare.

martisor-accesoriu "Houseman Pingu'"








































Descriere:
martisor "pinguin" din fimo, modelat manual de mine. i-am adaugat o caciulita din ghinda si se poate purta si ca accesoriu de telefon sau ca breloc.
Pret: 8 lei.

cercei din fimo "Bloos Osmossis "
































Descriere:
cercei din fimo.
Pret: 15 lei.

cercei "Violet O_o"






















Descriere:
cercei din ceramica cu aplicatii acrilice si sarma argintata.
Pret: 15 lei.

luni, 22 februarie 2010

INVAZIA MARTISOARELOR !!



Descriere: martisor ghiocel, din fimo.
Pret: 5 lei.


Martisoarele au si ele istoria lor.
De 1 martie, cu totii abia asteptam sa sarbatorim Martisorul. Este o sarbatoare specific romaneasca de celebrare a venirii primaverii. Este un talisman aducator de fericire si noroc, reprezentat prin simboluri legate de firul rosu impletit cu firul alb :)

*Inca de pe vremea romanilor, Martisorul era legat de sarbatoarea inceputului de an, care, la acea vreme, era marcat la 1 Martie. Cu aceasta ocazie, exista obiceiul de a se darui un cadou: firul rosu impletit cu cel alb. Rosul simbolizeaza dragostea, fertilitatea, iar albul puritatea. La inceput, de firul impletit era legata o floricica.
*Simbolul impletirii rosu-alb se intilneste si in traditiile orientale, rosul simbolizind principiul feminin, Shakti, iar albul, masculinitatea, Shiva. Martisorul este, insa, un simbol specific romanesc.










Traditii in alb si rosu

In folclorul romanesc, anotimpurile sint simbolizate cromatic: primavara prin rosu, vara prin verde sau galben, toamna prin negru sau albastru, iar iarna prin alb.

De aceea, se poate spune ca snurul de care se agata martisorul si care este impletit in culorile alb-rosu este si el un simbol al trecerii de la iarna cea alba si rece, la primavara mustind de viata ca focul si singele.

Semnificatia culorilor mai este talmacita si altfel in credinta populara: se poate spune ca rosul, dat de foc, singe si soare, este atribuit vitalitatii femeii, iar albul, ca zapada rece si pura, ca apele inspumate, ca norii de pe cer, semnifica puterea barbatului.Snurul martisorului este, astfel, simbolul impletirii inseparabile a celor doua principii - o permanenta innoire.

Pentru a respecta traditia, martisorul trebuie legat la rasaritul soarelui, in prima zi a lunii martie. El se poarta de la 1 martie pina cind apar semnele de biruinta ale primaverii : pina ce infloresc ciresii ori trandafirii, pina se aude cucul cintind, pina ce vin berzele sau rindunelele. :)

martisor "Ghioceii Prieteniei"






















Descriere: martisor cu ghiocei, din fimo.
*ghiocelul martisor are si el o semnificatie importanta. simbol al puterii de indurare, al curajului si al fidelitatii nezdruncinate, aceasta floare a prieteniei da speranta.
Pret: 3 lei fiecare.

martisor "Lucky Chimney-Sweep"


Descriere: martisor "cosar" din fimo.
*cosarul norocos - micul cosar negru este un simbol vechi al norocului, caracteristic traditiei romanesti. hornarul, ca simbol al norocului, care aduce fericire si prosperitate, a nascut multe superstitii de-a lungul timpului. astfel, daca intilnesti un cosar, trebuie sa iti pui o dorinta, care sigur se va implini.

Pret: 4 lei.

martisor - brosa "Bloo Butterfly"


Descriere: martisor tip brosa, fluturas metalic imbracat in fimo, un alt simbol al sosirii primaverii. dimensiuni: aproximativ 5 cm.
Pret: 5 lei.

martisoare "Snowdrops and Lillys"




Descriere: martisoare ghiocei si flori de primavara din fimo.
"..dansul iubirii printre flori proaspete, florile prieteniei.."
Pret: 4 lei fiecare.

martisor "Clover on the Field"



Descriere: martisor potcoava norocoasa, alaturi de care au venit, trifoiul cu patru foi, si buburuza aducatoare de noroc si ganduri bune, iar mai jos, ghiocelul, floricica sprintena a prieteniei:)
"..norocoasa trezire din somnul cel vesnic si trist.."
Pret: 3 lei fiecare.

martisor "Gargarita Norocoasa"


Descriere: martisor din fimo.
*gargarita - simbol norocos al primaverii, mesager al surprizelor placute.
mica buburuza este astfel recunoscuta ca aducator de noroc si protectie pe tot cuprinsul Europei. In engleza Ladybug - gindacul Doamnei, sau in germana - Marienkafer - gindacul Mariei, mamaruta este simbolul Fecioarei Maria.

"..iar ea nu stia cine o va trezi la viata.."
Pret: 3 lei.

martisor "Good Fortune"


Descriere: martisor din fimo, simbolurile norocului toate la un loc:)

*potcoava norocoasa este un simbol protector impotriva "deochiului si al ochiului rau".
Se stie din batrani ca puterea magica a potcoavei provine din forma ei de luna incornorata (semiluna).
In legendele celtice, se spunea ca atarnarea unei potcoave de usa casei cu capetele in sus, ca sa nu cada norocul din ea, putea indeparta fiintele magice rauvoitoare, intrucat acestea erau "alergice" la fier.

*trifoi cu patru foi este o planta norocoasa si pe taramurile romanesti.
trifoiul cu patru foi era respectat in miturile celtice datorita tentei sale de verde de smarald si a cresterii sale viguroase.
fiecare frunza simbolizeaza o anume caracteristica norocoasa : faima , bogatie, dragoste si sanatate.
potrivit superstitiei , purtatorul unui trifoi cu patru foi poate fi sigur ca persoana iubita va reveni la el si ca este aparat de orice interventie malefica a spiritelor. visul unui trifoi cu patru foi inseamna un trai fericit pana la capatul zilelor.

Pet: 3 lei.

martisor "Picaturi de sub Zapada"






















Descriere:
martisor "ghiocel" din fimo.
*nu pot sa nu o asociez pe Alba-ca-Zapada cu Martisorul! tanara ca Primavara, ea isi are buzele rosii ca sangele pe zapada alba, iar sufletul ii este la fel de pur ca un bulb de ghiocel ce se iveste de sub omatul pufos :)
Pret: 4 lei.

martisor "The Key to Your Sunset"


Descriere: martisor cheita ceramica si lacat acril.
* cheita norocoasa - se spune ca o cheita purtata ca talisman are puterea de a deschide portile catre sanatate, bogatie sau dragoste.
Pentru grecii antici, cheia era un simbol al cunoasterii si vietii.

Pret: 4,50 lei.

martisor "Rose Red"


Descriere: martisor "rose red" din fimo.
Pret: 4 lei.

martisor "Purple Flower"



Descriere: martisor "Purple Flower" din fimo.
Pret: 4 lei.

martisor "Black Flower"



Descriere: martisor "Black Flower" din fimo.
Pret: 4 lei.

martisor "Cosulet cu Flori"
























































Descriere: martisor "cosulet" din fimo in capacel de ghinda cu tortita din sarma cuprata.

*ghinda este tot un talisman, un simbol al norocului, al primaverii, considerata o emblema a tineretii si a vigorii, dar si o reprezentare a evolutiei spirituale.
Inca din timpul cuceririi normande , locuitorii din Anglia obisnuiau sa poarte asupra lor ghinde uscate , pentru a fi aparati fata de incidentele sangeroase ivite la tot pasul. normanzii erau urmasii vikingilor, stabiliti in Normandia.

Pret: 4 lei.