miercuri, 28 iulie 2010
joi, 22 iulie 2010
Editura Curtea Veche Publishing sub sechestru!
Tocmai ce retraiam o bucurie in timp ce faceam curat printre cartile din raftul cu carti, cand am citit apoi pe net despre Curtea Veche ca a fost sechestrata. Este a patra zi deja de cand sediul Editurii Curtea Veche este sub sechestrul "interlopilor", iar angajatii nu au avut si inca nu au voie sa intre la locul de munca. Patrimoniul Editurii Curtea Veche - multe carti si tot ce tine de documente importante, manuscrise unice, acte, calculatoare ce contin informatii esentiale - risca sa fie facute pierdute.
Irene Arsene, Directorul General Curtea Veche Publishing scrie pe blog:
"Nu există nicio hotarâre judecătorească prin care să fim obligaţi să nu ne desfăşurăm activitatea în imobilul din Ion Mincu, sau prin care să se dispună evacuarea noastră din imobil. În România anului 2010 ar trebui ca toate executările să fie făcute de executorii judecătoreşti şi nu de grupuri infracţionale.
Este evident pentru oricine ca suntem victimele unui abuz, iar în acest moment ne întoarcem către toţi autorii şi colaboratorii noştri şi facem un apel către ei pentru a ne sprijini în încercarea de a depăşi acest moment dificil. Nu este permis ca în anul 2010 un astfel de eveniment să se poată produce în chiar centrul capitalei! Un asemenea abuz poate dezechilibra iremediabil o activitate culturală şi aşa văduvită de orice fel de sprijin din partea autorităţilor centrale şi locale! Lungul șir de abuzuri ar trebui să se oprească aici!"
Prin Iunie, exact de ziua mea, am primit cadou de la Editura Curtea Veche o carte la alegere - cadou premiu de participare pentru concursul "Un Eseu Despre Literatura Pentru Un Raft Intreg De Literatura". Nu ma pricep eu la inventat scrieri frumoase, dar m-am bucurat pentru premiul de participare. Eu mi-am ales "Ultimul Patriarh" scrisa de Najat El Hachmi si nu regret.
Editura Curtea Veche Publishing sustine si azi flash mob-ul organizat de prietenii cartilor, in fata cladirii cu portile sudate, din Ion Mincu 11, Bucuresti, sediul editurii de mai bine de 10 ani. Cu totii vom citi din cartile editurii in semn de protest "in disputa simbolica dintre bastoanele de cauciuc si carte."
Astazi, incepand cu ora 1800, timp de doua ore Curtea Veche ofera cadou, carti celor care vin sa ii sustina in lupta cu "monstrul amenintator."
Oare ce se va intampla apoi cu Lumea Cartilor? Vor mai exista Librarii..? ..Edituri? In my Hometown, deja Libraria Diverta nu mai exista :( a fost desfiintata si ea...pacat...aici a ramas o singura librarie mai mare, superba, undeva pe galeriile unui hypermarket...si alte vreo doua librarii mici mici prin oras, dar doar atat....ce se va intampla acum si cu Editura Curtea Veche Publishing...?..pacat...:(
miercuri, 21 iulie 2010
medalion handmade "Happy StarFish - comanda speciala
bratara handmade "SeaShells"
bratara handmade "Love For Nature"
Descriere: bratara special facuta pentru un concurs frumos demarat de Dodo, pe forumul CDB :)
*bratara este model unicat, este realizata dintr- o piatra uriasa, impletita cu sarma cuprata.
*bratara se asorteaza la toate rochitele hippy, vaporoase, colorate, de vara, de plaja, de munte...calcand pamantul in pasi desculti prin iarba sau pe pietre...
*bratara este a mea, pentru ca este ciudatica. daca totusi place cuiva, la comanda pot face ceva asemanator din alte pietre de toate marimile si formele ;)
set: colier+inel "Samantha's Sex-Appeal"
Descriere: bijuterii inspirate din filmul "Sex And The City", pentru Samantha.
set format din colier si inel, potrivit pentru un cocktail cu fetele.
*colierul este din agate mari si colorate, infasurate in sarma argintata, potrivit spiritului ei liber, independent.
*inelul este impletit in sarma argintata din banuti de aventurin si ametist.
Colierul este vandut. La comanda poate fi facut unul asemanator.
colier handmade "Carrie Love"
marți, 20 iulie 2010
colier handmade "Miranda's Charm"
Descriere: colier elegant, finut, inspirat din filmul "Sex And The City", potrivit pentru o vineri seara in oras.
Colierul se potriveste Mirandei in special prin liniile fine si curbate si prin culoarea rosiatica a cuprului si a petalelor din sidef, ce se asorteaza pe pielea alba si parul roscat.
Un strop de perluta ii indulceste "look-ul".
bratara handmade "Flower Power"
bratara "A Midsummer Night's Dream"
bratara "Twilight Inspired" - comanda speciala
Descriere: bratara inspirata din filmul "Twilight", la comanda.
*piesele sunt modelate manual din ceramica, apoi pictate.
*marul, ca simbol in "Twilight", reprezinta "fructul oprit"-"fructul cunoasterii Binelui si a Raului", dragostea interzisa dintre Bella, ca om si Edward, ca vampir.
Marul in sine are mai multe semnificatii, deoarece de-a lungul timpului a fost folosit in mai multe scrieri: in Alba ca Zapada - o singura muscatura si cazi in necunostina, marul in mitologia greaca "Paris si merele de aur".
Stephenie Meyer considera ca marul este un fruct versatil, de aceea l-a ales ca simbol. Pentru ea, marul "spune" simplu: "alegere".
*simbolul din "New Moon" este o lalea ciufulita cu care autoarea Stephenie Meyer declara ca nu are de-a face :D Editorul ei a ales coperta, iar ea s-a resemnat.
Titlul reprezinta perioada intunecata din viata Bellei, luna noua fiind exact opusul lunii pline.
Unii fani spun ca laleaua ar putea insemna relatia foarte stransa dintre Bella si Edward, iar petala ce se desprinde de restul ar fi plecarea lui. Sau, petala cazuta ar mai putea insemna starea de depresie a Bellei...
*simbolurile din"Breaking Dawn" sunt metaforice, reprezentand drumul initiatic al Bellei catre lumea vampirica: pionul rosu si regina alba.
Astfel, Bella s-a nascut ca fiind cea mai slaba fiinta, omul, fiind calda si rosind mult, ea este reprezentata prin Pionul Rosu de pe tabla de sah. Drumul ei se sfarseste cu ea devenind cea mai puternica, Regina Alba, rece, palida.
*simbolurile "lupul" si "inima" apar, din cate am inteles, in "Eclipse", astfel: Bella se afla intr-o rascruce a dragostei, intre Jacob si Edward. Exista mai multe feluri de a iubi, asa ca Bella descopera ca are sentimente si pentru Jacob, dar nu sunt asa de puternice ca cele pentru Edward.
La un moment dat, lupul din lemn (la mine din ceramica) este un simbol primit in semn de prietenie de la Jacob, apoi inima de diamant este piesa primita de la Edward, in semn de iubire pentru Bella..i hope i did it right..
duminică, 4 iulie 2010
medalion handmade "Heart Key"
Descriere: medalion din ceramica pictata "Heart Key" - cheita cu care Alice a deschis portita catre o noua lume minunata si cu susul in jos. Ca dimensiune, cheita are aproximativ 6,5 cm.
Click pt. DETALII.
*medalionul din imagine este vandut, dar la comanda se poate face unul asemanator.
Pret: 25 lei.
set handmade "All the Best People Are Mad"
*cerceii sunt din ceramica de asemenea, cu 2 suruburi lateral infipte si pe accesorii cuprate.
*medalion din ceramica pictata, agatat pe lant cuprat patinat.click pt. DETALII.
set handmade "The Caterpillar and the Mushrooms"
Descriere: set cercei si medalion handmade "Padurea de Ciuperci" - pentru concursul CDB, care tocmai s-a incheiat. click pt. DETALII.
*cerceii sunt modelati din ceramica, apoi pictati.*medalionul este mai vechi, dar si atunci l-am facut pe aceeasi tema. Medalionul "Omida Inteleapta" este modelat din fimo.
set handmade "Eat Me at the Mad Tea Party"
Descriere: set cercei si bratara "Eat Me at the Mad Tea Party". click pt. DETALII.
*cerceii sunt cescute sau castronele cu bobite de struguri albastri, numai bune de mancat.
*bratara este realizata dintr-o dantela de perlute si din multe "charm-uri" metalice pentru ca Alice sa isi pastreze ca amintire cele mai frumoase momente: cheita si lacatul - legatura cu Tara Minunilor, ochelarii batranului Iepuras, foarfeca Palarierului Nebun "Hatta", ceainicul de la Petrecerea Nebuna.
*bratara este vanduta, si fiind model unicat, se poate realiza ceva doar asemanator.
"Alice in Wonderland"
Charles Lutwidge Dodgson, ascuns sub pseudonimul Lewis Carroll, matematician, fotograf...este autorul faimoaselor lucrari "Alice in Tara minunilor" si "Alice in Tara Oglinzilor", dar si a poemelor "Jabberwocky" si "Vanatoarea de Snark" - sper ca traducerea mea sa fie destul de buna...:)
Literatura lui fantezista se incadreaza in genul nonsensului, a acrostihului, a jocului de cuvinte.
Si pentru ca tot vorbim de jocuri de cuvinte, pseudonimul Lewis Carroll are o poveste la fel de misterioasa ca si detinatorul lui.
Astfel, isi alege numele anglican "Lewis", ce vine de la "Ludovicus", latinescul pentru "Lutwidge".
Iar "Carroll" este un nume irlandez similar cu "Carolus", latinescul pentru "Charles".
Povestea lui Alice isi are originea in cateva momente reale petrecute alaturi de prieteni, si anume, familia Liddell, care avea trei fete, Lorina, Alice si Edith Lidell.
Iar intr-o zi de vara, pe o barca in larg, fiind un bun povestitor -nu ca mine- Charles Lewis Carroll i-a inveselit cu o poveste minunata.
La rugamintile lui Alice Liddell, matematicianul si-a pus ideile pe foi si a realizat un frumos manuscris de 90 de pagini, cu 37 schite personale, dedicata "Un cadou de Craciun pentru un drag copil, in amintirea unei zile de vara", in 1864.
Initial Cartea s-a numit "Alice si peripetiile ei Sub Pamant", dar fiind o carte pentru copii, Charles a marit-o cu cateva pagini, iar redactorul i-a publicat-o sub alt nume ales de scriitor, si anume "Alice si Aventurile ei in Tara Minunilor."
Charles Lutwidge Dodgson a mai cochetat si cu filozofia, cu fotografia si chiar cu religia. In legatura cu religia, era cat pe ce sa devina preot anglican, dar a cedat in ultima clipa si a zis "NU".
Ca fotograf, timp de peste 24 de ani, devenise foarte cunoscut si apreciat in acea perioada Victoriana.
Regina Victoria il indragea de-asemenea si pentru "Alice in Tara Minunilor".
Dupa un mister invaluit in jurul lui Lewis Carroll, acesta a fost nevoit sa rupa legatura cu familia Liddell.
Multi ani mai tarziu, Alice Liddell a fost nevoita sa vanda manuscrisul original la licitatie.
Acesta a fost cumparat de un colectionar american, dar apoi a fost returnat Angliei in anul 1948, ca dar de recunostinta din partea americanilor, fata de rolul englezilor in Cel de-al doilea Razboi Mondial.
Astfel, manuscrisul original "Alice in Tara Minunilor" este gasit si astazi la British Library.