Bine Ati Venit in micul meu butic virtual! Nu ezitati să dati click pe Postări mai Vechi din josul paginii! Enjoy your Visiting!

marți, 9 martie 2010

8 Martie, Ziua Internationala a Femeii/Women's Day!

De parca nu am fi fost acoperite de cadouri incepand cu Valentine's Day, Dragobete si cu Martisor, surpriza cadourilor continua cu 8 Martie si sigur va tine toata luna! :) Nu se supara nimeni, bineinteles :)

















In fiecare an, ziua de 8 Martie asigura tuturor femeilor din lume, o aniversare pe care nimeni nu are cum sa o uite vreodata.

A început ca un eveniment politic socialist, Ziua femeii fiind sarbatorita pentru prima data in Statele Unite, in 1909, in ultima duminica a lunii februarie, pe 28, si a fost initiata de catre Partidul Socialist American.

In 1910, Congresul Internationalei Socialiste, de la Copenhaga, consfinteste Ziua Internationala a Femeilor ce urma sa fie celebrata in ultima duminica a lunii februarie in fiecare an.
Aceasta zi urma sa fie folosita de catre femeile acelor vremuri pentru a milita pentru drepturi egale cu ale barbatilor, printre care se numara si dreptul la vot.
In anul 1917, pe 23 februarie, femeile din Rusia organizeaza o manifestatie impotriva razboiului, iar dupa cateva zile tarul avea sa fie detronat si sa inceapa Marea Revolutie Socialista.

Trecerea de la 23 febuarie la 8 martie s-a facut in mod natural prin adoptarea calendarului iulian. In multe regiuni ale lumii, evenimentul feminist isi pierduse din savoarea politica, devenind o combinatie suava intre Valentine's Day si Ziua Mamei, o simpla ocazie pentru barbati sa isi exprime afectiunea pentru femeile iubite.






















De 8 martie avem ocazia sa ne aratam dragostea, respectul, pretuirea imensa pentru mamici, prietene, iubite, sotii - celor care isi dedica intreaga existenta pentru a ne face viata cat mai frumoasa.
Este ziua in care barbatii ne rasfata, nu-i asa? >_<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu