Bine Ati Venit in micul meu butic virtual! Nu ezitati să dati click pe Postări mai Vechi din josul paginii! Enjoy your Visiting!

duminică, 27 iunie 2010

"chocker" - colier handmade "Jade"

Descriere: colier handmade "Jade" - lucrat din jad olive si accesorii cuprate, prins la spate cu organza.
*colierul special lucrat in stil Rococo, incadreaza piese ce cad fluid pe decolteu, unindu-se in mijloc printr-o brosa din sarma cuprata si jad.

*acest colier si urmatoarele 3 au fost special realizate pentru Concursul Rococo de pe forumul Clubul Designerilor De Bijuterii.
*mult mai multe detalii despre stilul Rococo si despre concurs veti gasi pe http://designerdebijuterii.com/2010/07/03/stilul-rococo-1730/ , unde Cristina Cristea a publicat un minunat articol despre castigatoarea Eilien , dar si despre o piesa lucrata de mine :).

In secolul 18, artistii Barocului au renuntat la simetrie in favoarea liniilor curbe, ondulate, inflorite foarte mult, jucandu-se practic cu ornamentele si dand nastere astfel unui nou stil, numit Rococo.
Ajungand din Franta si in Marea Britanie, stilul Rococo a influentat mai putin arhitectura, resimtindu-se in cel de design interior si mobilier.
William Hogarth a contribuit la dezvoltarea unei baze teoretice pentru frumusetea in stil Rococo, argumentand ca liniile ondulate si curbele in forma literei "S" au stat la baza frumusetii si a undelor gratioase din arta si din natura.
Influente feminine ale acelui secol au purtat cu mandrie bijuterii create din pietre semipretioase brute sau slefuite, in special sculptate in scoici("rocaille"). Pietrele erau aplicate pe funde, prinse la baza gatului, ca un colier "chocker".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu