Bine Ati Venit in micul meu butic virtual! Nu ezitati să dati click pe Postări mai Vechi din josul paginii! Enjoy your Visiting!

joi, 7 octombrie 2010

"Etnic Bijoux"


*set de bijuterii traditionale special realizate pentru concursul "Etnic" - CDB - concurs la care am si castigat un premiu minunat*Multumesc, Cris!*Multumesc fetelor ce m-au votat*

Dupa multe hotarari si nehotarari, am reusit sa strang toata energia pentru a realiza acest set specific culturii chinezesti, o cultura care ma fascineaza.
Setul - colierul si cerceii - este realizat din jad olive, margele filigranate cuprate, doua margele de sticla si un banut traditional chinezesc. In primul rand, jadul este o piatra semipretioasa favorizata de chinezi deoarece o considerau o piatra a norocului inca de acum cateva mii de ani.

Conform traditiei chinezesti, chinezii sculptau jadul in diferite forme ce se credeau ca pot spori puterea pietrei.
Broscuta este una dintre aceste simboluri, numita si "broscuta care sta" sau "broscuta banilor" ("Ch'an Chu" - "sitting frog" sau "the money frog"). Astfel, broscuta este un talisman al norocului.In folclor se spune ca broscuta magica se ascundea departe, in adancurile fantanilor. Ea putea fi ademenita la suprafata doar cu ajutorul unor banuti legati cu sforicica, prin acea gaura din centru. Adusa la suprafata, broscuta putea sa ofere prosperitate si noroc.

In mitologia chineza, broscuta Ch'an Chu este asociata cu zeita Lunii, Heng O, zeita a imortalitatii si a principiului feminin, rece si intunecat "Yin", spre deosebire de cel masculin "Yang". Datorita acestei asocieri, broscuta este capabila sa produca energie Yin pentru a indeparta energia negativa si pentru a o inlocui cu energia pozitiva "Qi".

Si pentru ca tot am pomenit de Zeita Lunii, Heng O, nu ma pot abtine sa nu va spun cate ceva si despre ea, sora mai mica a Zeului Raurilor, He Bo. Ea a încercat să fure suflul de nemurire al soţului ei, celestul arcas Shen Yi, dar acesta a prins-o înainte ca ea sa bea intreaga suflare. Suflul ia dat puterea de a urca la cer, dar, din moment ce ea a baut numai o parte din acesta, Heng O a ajuns doar la jumătatea drumului şi a trebuit să se aşeze pe Lună.

Banutul chinezesc este tot un simbol al prosperitatii, deoarece reprezinta banii . In antichitate s-a purtat ca amuleta impotriva bolii si a energiei negative. Acesti banuti sunt mai mari sau mici, rotunzi si cu o gaura patrata in centru, reprezentand cerul si pamantul. Pentru a transforma monedele chinezesti in talismane cat mai puternice, acestea se leaga in numar de 3 sau 8 cu o sforicica rosie, pastrandu-le in zona in care se tin banii..de regula prin portofel .

Toate fiind spuse, acest set contine si banuti care atrag si broscute si energii pozitive Qi si frumusete, alaturi de o stare de bine si caldura...

6 comentarii: