Bine Ati Venit in micul meu butic virtual! Nu ezitati să dati click pe Postări mai Vechi din josul paginii! Enjoy your Visiting!

marți, 20 iulie 2010

bratara "Twilight Inspired" - comanda speciala



Descriere: bratara inspirata din filmul "Twilight", la comanda.

*piesele sunt modelate manual din ceramica, apoi pictate.

*marul, ca simbol in "Twilight", reprezinta "fructul oprit"-"fructul cunoasterii Binelui si a Raului", dragostea interzisa dintre Bella, ca om si Edward, ca vampir.
Marul in sine are mai multe semnificatii, deoarece de-a lungul timpului a fost folosit in mai multe scrieri: in Alba ca Zapada - o singura muscatura si cazi in necunostina, marul in mitologia greaca "Paris si merele de aur".
Stephenie Meyer considera ca marul este un fruct versatil, de aceea l-a ales ca simbol. Pentru ea, marul "spune" simplu: "alegere".

*simbolul din "New Moon" este o lalea ciufulita cu care autoarea Stephenie Meyer declara ca nu are de-a face :D Editorul ei a ales coperta, iar ea s-a resemnat.
Titlul reprezinta perioada intunecata din viata Bellei, luna noua fiind exact opusul lunii pline.
Unii fani spun ca laleaua ar putea insemna relatia foarte stransa dintre Bella si Edward, iar petala ce se desprinde de restul ar fi plecarea lui. Sau, petala cazuta ar mai putea insemna starea de depresie a Bellei...

*simbolurile din"Breaking Dawn" sunt metaforice, reprezentand drumul initiatic al Bellei catre lumea vampirica: pionul rosu si regina alba.
Astfel, Bella s-a nascut ca fiind cea mai slaba fiinta, omul, fiind calda si rosind mult, ea este reprezentata prin Pionul Rosu de pe tabla de sah. Drumul ei se sfarseste cu ea devenind cea mai puternica, Regina Alba, rece, palida.

*simbolurile "lupul" si "inima" apar, din cate am inteles, in "Eclipse", astfel: Bella se afla intr-o rascruce a dragostei, intre Jacob si Edward. Exista mai multe feluri de a iubi, asa ca Bella descopera ca are sentimente si pentru Jacob, dar nu sunt asa de puternice ca cele pentru Edward.
La un moment dat, lupul din lemn (la mine din ceramica) este un simbol primit in semn de prietenie de la Jacob, apoi inima de diamant este piesa primita de la Edward, in semn de iubire pentru Bella..i hope i did it right..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu