Bine Ati Venit in micul meu butic virtual! Nu ezitati să dati click pe Postări mai Vechi din josul paginii! Enjoy your Visiting!

luni, 3 ianuarie 2011

colier Vintage "Red Ice"


Colierul handmade in stil victorian de un alb regal se numeste "Red Ice", este lucrat manual din opalit, iar piesa centrala este o camee lipita pe un suport tesut manual din sarma argintata si pietricele de opalit.

Colierul a fost special realizat pentru un concurs mai vechi, in stil Victorian, marca CDB:
..astfel, cuvintele mele descriindu-mi aceasta bijuterie au fost:

Epoca Victoriana, destinul unei regine, regina Victoria, o fiinta puternica, neindarjita si...cateodata ciudata in felul ei.
Istoria Marii Britanii ne relateaza o perioada cuprinsa intre 1837 si 1901, 22 ianuarie, ziua mortii reginei. Este cunoscuta ca o perioada in care domneste pacea (Pax Britannica), desi Marea Britanie a fost la razboi in fiecare an. A fost o perioada infloritoare a economiei si a industriei, iar din punct de vedere al literaturii, Charles Dickens a scris "Marile Sperante".
Epoca Victoriana a fost epoca in care tinerii si copii erau luati/trimisi de mici la munca in fabrici si uzine unde lucrau chiar si la scoaterea carbunilor din mina.

Din punct de vedere al modei, Epoca Victoriana a cunoscut o inflorire a rochiilor, volanase, fundite, ciucuri, corsetul cu dantela, crinolina, palarii cu voal pentru o privire misterioasa...
In 1890 a aparut cursetul mai lung, ce da siluetei o forma "S", facandu-se cunoscuta acea "talie de viespe". Tot in aceasta perioada a devenit foarte cunoscut si costumul de baie.

Bijuteriile mari, erau la mare cautare, cameele din sidef fiind traditionale si adorate de regina Victoria. Camele erau comercializate si ca suveniruri celor care treceau prin Europa sau erau purtate atat de femei cat si de barbati. Bijuteriile barbatesti cu camee constau in acele inele cu blazon sau butoni, iar cameele pentru femei reprezentau chiar si chip de ingeri sau copii, flori pentru iubitorii gradinaritului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu